пʼятницю, 5 липня 2013 р.

ІІ сесія Шкільної Акадамії Підприємництва в м.Кіровограді


З 30 червня по 3 липня 2013 року у м.Кіровограді відбулася ІІ сесія підготовки вчителів економіки та практичних психологів у рамках міжнародного україно-польского проекту «Шкільна академія підприємництва –2». Метою другої сесії було ознайомлення та навчання вчителів Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської областей з основними напрямками та принципами роботи шкільних клубів підприємництва.

Особливо цікавими  для наших педагогів були теоретичні та практичні заняття польських тренерів  Моніки Вервіцької та Здіслави Баранкевич, які  дали змогу ознайомитись з польським досвідом  роботи у шкільних клубах підприємництва та порівняти його вже з існуючим українським. 
Тренери черкаського обласного центру (Мойсеєва Світлана та Боголій Віталій) продовжили   навчання  вчителів області з економічного та психологічного блоку. У своїй роботі вони використовували симуляційні ігри, інтерактивні вправи, парну та групову роботу.

У процесі реалізації проекту взяли участь :

  • Городищенський економічний ліцей Городищенської районної ради;
  • Чорнобаївська гімназія Чорнобаївської районої ради;
  • Золотоніська спеціалізована школа №1 з поглибленим вивченням економіки та права Золотоніської міської ради;           
  • Державний навчальний заклад "Монастирищенський професійний ліцей";
  •  Державний навчальний заклад "Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів";
  • Державний навчальний заклад "Черкаський професійний ліцей";
  • Черкаський професійний автодорожній ліцей.

Педагоги Черкащини продемонстрували високий рівень творчої активності та креативності, бажання працювати в команді та передавати свої знання молодому поколінню.

Міжнародною командою тренерів підготовлено 14 вчителів економіки та практичних психологів для подальшого впровадження ідей проекту у Черкаському регіоні.